Hulp bij rampen

Extreem weer en andere gebeurtenissen kunnen soms hele gemeenschappen verwoesten, wat weer nieuwe uitdagingen kan opwerpen voor gemeenschappen in de buurt om gezond te blijven wanneer een ramp gebeurt.

Dit zijn onder andere overstromingen, besmetting met rioolwater en waterschade, om maar een paar te noemen. Al deze zaken resulteren in een broedplaats voor bacteriën en andere ziektekiemen en soms is er zelfs geen water beschikbaar dat nodig is voor het schoonmaken

Bij Dettol zetten we ons in om mensen te helpen wanneer ze dat het hardst nodig hebben en vaak is dat wanneer een ramp gebeurt. Enkele voorbeelden:

  • Children’s Emergency Fund: Dettol, en onze moedermaatschappij RB, werkt wereldwijd samen met Save The Children om kinderen te ondersteunen wanneer er een ramp heeft plaatsgevonden. In 2007 is het Children’s Emergency Fund (CEF) opgericht om snel te kunnen reageren op elke ramp.
  • Disaster relief efforts: Wanneer een ramp plaatsvindt, doneert Dettol gratis producten en soms geld aan noodhulpfondsen. Voorbeelden hiervan zijn de tyfoon Haiyan in de Filipijnen en de tornado die de VS trof in 2013.

Save The Children is een mondiaal toonaangevende, onafhankelijke organisatie voor kinderen. Save The Children is actief in meer dan 120 landen om kinderlevens te redden, te vechten voor de rechten van kinderen en te helpen hun potentieel te vervullen. RB en Dettol zijn trotse partners van Save The Children.