Programma voor scholen

Basisschoolkinderen gezonde gewoonten leren

Uw schattige monstertjes raken met hun handjes allerlei viezigheid vol ziektekiemen aan. Wanneer u in de buurt bent, kunt u een oogje op ze houden en ervoor zorgen dat hun handen worden gewassen na toiletgebruik of voor het eten. Maar wanneer ze op school zijn? Hoe weet u of die goede gewoonten die u aanleert, worden opgevolgd?

School kan een plek zijn waar ziektekiemen gemakkelijk worden overgedragen, omdat hier veel kinderen met elkaar in contact komen. Er is maar één kind zonder deze goede gewoonten nodig om een mogelijke infectie te verspreiden naar heel veel kinderen.

Helaas sterven elke dag tweeduizend kinderen, in het bijzonder in ontwikkelingslanden, door ziekten die voorkomen kunnen worden, zoals diarree. Sommige van die sterfgevallen hadden voorkomen kunnen worden door de zeer eenvoudige handeling van handen wassen met zeep.

Dettol investeert in vele voorlichtingsprogramma’s wereldwijd die kinderen in de lagereschoolleeftijd leert over gezonde gewoonten op het gebied van hygiëne. We maken de programma’s leuk, aantrekkelijk en interactief voor de kinderen.

  • In 2013 bereikten we meer dan 63 miljoen kinderen wereldwijd met onze hygiënevoorlichting – handen wassen met zeep. Dit hebben we gerealiseerd door leraren de middelen te geven om goede hygiënische gewoonten aan te moedigen en om de kinderen te belonen hun handen gezond te houden samen met hun ouders.
  • In China hebben we geholpen twee wereldrecords te breken, samen met Save the Children en het lokale gezondheidscomité in de provincie Anhui. 2571 kinderen hebben een nieuw record behaald voor de langste ‘handshake chain’. Volwassen vrijwilligers en 366 vrijwilligers op gezondheidsgebied deden ook mee, en samen verbraken ze het record voor de meeste deelnemers aan een handenwas-estafette.
  • In de Verenigde Staten heeft Dettol onder het merk Lysol, samengewerkt met twee nationale organisaties aan het opzetten van het programma ‘Healthy Habits’, dat voorlichting biedt aan kinderen in de lagereschoolleeftijd in de hele VS.

Bij Dettol zijn we sterk overtuigd van de kracht van hygiënevoorlichting. Het raakt het hart van wie we zijn, omdat het helpt kinderen te beschermen tegen onhygiëne en omdat het helpt een betere gezondheid voor het hele gezin te bevorderen.