Wat u kan doen om de verspreiding van bacteriën op school tegen te gaan

Met loopneuzen en plakkerige vingers die nauw met elkaar in contact komen, zijn scholen een broedplaats voor bacteriën. Leer hoe u de verspreiding van bacteriën op school tegen kunt gaan met deze tips van Dettol®.

  1. Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat iedereen in uw gezin zijn inentingen heeft gehad, om ziektes te voorkomen.
  2. Neem uw kinderen elk jaar op controle door een huisarts, zelfs al zij niet ziek zijn.
  3. Houd uw kinderen thuis wanneer zij ziek zijn; zo blijft de hoeveelheid bacteriën op school beperkt.
  4. Als u leerkracht bent, help dan mee uw klaslokaal goed schoon te houden, met Dettol® allesreiniger Power & Fresh en Dettol® Hygiënische Schoonmaak Doekjes. Gedeelde ruimtes, zoals de leeshoek, kunnen vol zitten met vuil als broedplaats voor bacteriën, maar ook op toetsenborden, slijpers en andere gedeelde spullen.
  5. Leer uw kinderen om er een gewoonte van te maken hun handen regelmatig en grondig te wassen, zeker na een toiletbezoekje. Het kan een goed idee zijn hen het alfabet of een liedje te laten zingen tijdens het handen wassen, om er zeker van te zijn dat ze er genoeg tijd voor nemen.
  6. Maak uw kinderen duidelijk dat het aanraken van hun mond, neus en ogen niet aangeraden is. Zowel kinderen als volwassenen raken geregeld besmet met bacteriën die ziekten kunnen veroorzaken omdat zij hun gezicht aanraken nadat hun handen in contact zijn geweest met ziekteverwekkers.

Scholen zitten vol met bacteriën, maar uw kinderen hoeven niet elke keer dat zij het klaslokaal betreden het risico te lopen ziek te worden. Volg onze tips om de verspreiding van bacteriën tegen te gaan en te helpen uw kinderen dit schooljaar gezond te houden.