Breadcrumbs

5 tips voor leerkrachten voor een proper klaslokaal

Een proper klaslokaal is een eerste stap om de verspreiding van bacteriën en ziekteverwekkers op school tegen te gaan. Lees dit artikel en ontdek de tips van Dettol® bestemd voor leerkrachten voor een proper en gezond klaslokaal.

1. Ontsmet regelmatig

Desinfecteer aan het einde van de schooldag de plaatsen in het klaslokaal waar de meeste bacteriën zitten. Dit zijn gedeelde ruimtes waar alle kinderen komen of aanraken: de leeshoek, toetsenborden, slijpers, enz… Gebruik Dettol® Power & Fresh en Dettol® Hygiënische Schoonmaak Doekjes om deze plaatsen en voorwerpen te ontsmetten. De schoonmaakdoekjes zijn geschikt voor allerlei vieze plekken en oppervlakten, zoals de speelhoek.

2. Help de schoonmakers door uw klaslokaal netjes te houden

Zorg dat uw klaslokaal klaar is om schoongemaakt te worden door rommel tot een minimum te beperken en losse spullen netjes op te bergen. Schoonmakers kunnen zo makkelijker door uw lokaal manoeuvreren en kunnen zo makkelijker bij de plekken die schoongemaakt moeten worden.

3. Moedig leerlingen aan regelmatig hun handen te wassen

Zorg ervoor dat uw leerlingen regelmatig hun handen wassen en niet alleen nadat ze naar het toilet zijn geweest. Kinderen zouden hun handen moeten wassen voor het middageten of snacks en zo vaak mogelijk tijdens activiteiten waarbij zij in nauw contact met anderen komen.

4. Zorg dat zeep voorhanden is

Het kan moeilijk zijn een hele klas kinderen regelmatig hun handen te laten wassen. Gelukkig kunnen we nog veel water besparen en een antibacteriële gel in het klaslokaal bewaren. Als het klaslokaal over een wasbak beschikt, zorg er dan voor dat er genoeg antibacteriële handzeep aanwezig is, zoals Dettol® Touch of Foam.

5. Stuur, indien mogelijk, kinderen naar huis als zij ziek zijn

Stuur kinderen die ziek zijn naar huis. Houd uw leerlingen goed in de gaten en let extra op kinderen die vaker dan normaal snotteren, niezen en hoesten.

Een proper klaslokaal is een van de beste maatregelen tegen de verspreiding van bacteriën op school. Help dus uw leerlingen gezond en sterk te houden!