Breadcrumbs

Hoe krijg je het klaslokaal schoon en elimineer je ziektekiemen

Is je klaslokaal lastig schoon te krijgen? We hebben een paar tips om het schoon te krijgen en vrij van ziektekiemen te houden. Wees er zeker van dat je ook andere Gezonde Klaslokalen artikelen leest voor meer tips.

  • Verminder rommel: Heb je oude spullen overgehouden van een ex-collega? Gooi deze dan weg. Geef beschadigde en oude boeken weg en wees er zeker van dat papier en oude projecten in de recyclebak belanden in plaats van dat deze stof en ziektekiemen aantrekken. Deze spullen maken het verdraaid lastig om oppervlakken schoon en het lokaal vrij van ziektekiemen te houden.
  • Verwijder decoraties en kunstprojecten eens in de maand. Toon het werk van kinderen voor een bepaalde tijd zodat deze ook geen ziektekiemen vasthouden.
  • Verwijder zachte objecten: je hebt misschien een boekenwurm, maar kussens, zitzakken en overige zachte materialen zoals knuffels zijn primaire objecten voor ziektekiemen, stofmijten en allergenen. Nu kinderen voornamelijk allergisch zijn voor stof is het verwijderen van deze objecten uit het klaslokaal erg belangrijk. Het maakt tevens ook veel ruimte vrij voor bezems en stofzuigers.
  • Wees er bewust van dat je voedsel in volledig afgesloten zakjes bewaart. Mocht je je lunch met je meebrengen en deze bewaren in het klaslokaal, zorg er dan voor dat je deze bewaart in een gesloten zakje of bakje.
  • Blokkeer luchtopeningen niet met meubels, posters of overige spullen. Deze luchtopeningen brengen frisse lucht het klaslokaal in. Als je denkt dat je het klaslokaal schoon kunt houden maar toch last hebt van stof kan het te wijten zijn aan slecht functionerende ventilatie. Als dit het geval is controleer je met de huismeester of alles nog goed werkt.