Breadcrumbs

Hoesten in het klaslokaal

Als je de hele dag met de kinderen doorbrengt zal je ongetwijfeld blootgesteld worden aan vele bacteriën. In dit artikel vind je een aantal tips voor hoestende kinderen gedurende het griepseizoen die je kunt gebruiken in het klaslokaal. Het kan uitdagend zijn om deze regels aan kinderen op te leggen, zeker als je in de tussentijd ook lessen moet geven. Echter, een oogje in het zeil houden kan geen kwaad en helpt je bij het gezond houden van de hele klas gedurende het hele jaar.

  • Let op hoestende kinderen die tevens hun neus optrekken: let op symptomen, zoals kinderen die moeite hebben met ademhalen en de neus herhaaldelijk moeten snuiten.
  • Houd de volgende regel aan: hoestende kinderen moeten er een gewoonte van maken om hun neus en mond te bedekken wanneer ze hoesten.
  • Hanteer verder de volgende tweede regel: kinderen die in hun hand hoesten moeten deze onmiddellijk wassen. Dit werkt het beste wanneer je een wastafel in het klaslokaal hebt, want het is de beste en eenvoudigste manier om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Vraag kinderen om hun handen gedurende 20 seconden te wassen.
  • Let op kinderen die hun neus optrekken: als kinderen hun neus afvegen aan de hand of mouw zorg er dan voor dat zij hun handen wassen en zorg voor doekjes op tafel. Mocht je een klein plastic tasje hebben, hang deze dan aan de stoel en vertel aan de kinderen dat gebruikte doekjes in de tasjes gedeponeerd moeten worden. Aan het einde van de dag kunnen de plastic tasjes met gebruikte zakdoekjes uiteraard in het afval.