Breadcrumbs

Slechte gewoonten die alle kinderen hebben

Kinderen moeten nog op jonge leeftijd leren hoe de wereld van manieren en hygiëne in elkaar zit. Het is aan jou om hen gezond te houden en tevens gezonde gewoonten aan te leren. Omdat, laten we eerlijk zijn, kinderen een paar slechte gewoonten hebben. Het kan lastig zijn voor kinderen om te begrijpen dat er onzichtbare bacteriën zijn die ze ziek kunnen maken. Vertel dus op jonge leeftijd dat het steken van de vinger in de neus een slecht idee is. En wellicht nog belangrijker is het laten aanleren dat ze hun handen moeten wassen. Haal de bacteriën van de vingers voordat ze anderen besmetten.

Neus peuteren

Bah! Houd zakdoekjes bij de hand en laat je kind deze meerdere keren gebruiken zodra ze hun vinger naar de neus brengen. Vertel dat het een gewoonte is die veel mensen dit walgelijk en grof vinden en dat het bacteriën kan verspreiden dat ze ziek kan maken. Zorg ervoor dat ze hun handen met zeep wassen.

Kinderen zien het probleem niet van het delen van een blikje frisdrank of voedsel met anderen. Het negeren van gevaarlijke voedselallergieën kan een slechte gewoonte zijn wat soms ziektes kan verspreiden. Een manier om deze slechte gewoonte (bacteriën worden ook gedeeld wanneer eten wordt gedeeld) te bestrijden is hen aanleren om voor het eten de handen met zeep te wassen. Op deze manier zullen ze minder snel bacteriën verspreiden bij het eten.

Plukken aan huidkorsten

Alle kinderen bezeren zich wel eens, krijgen schaafwonden en sneetjes in het huid wanneer ze bezig zijn met allerlei dingen. Sommige kinderen zullen gefascineerd zijn van de helende eigenschappen van het lichaam. Het overtuigen van hen om een verband te gebruiken om een schaafwond zal hen voorkomen om te plukken aan de huidkorsten. Om een beetje zelfcontrole bij kinderen aan te moedigen, kun je aangeven dat ze meerdere malen de handen moeten wassen met zeep en vertel je hierbij dat zelfs de kleinste wondjes geïnfecteerd kunnen raken. Misschien zou je kinderen ook kunnen uitdagen om het korstje op een natuurlijke wijze te laten vallen en een weddenschap af te sluiten in hoeveel dagen het korstje eraf zou vallen. Kinderen aanmoedigen hoe ze zelf kunnen omgaan met de helende eigenschappen van het lichaam is de beste manier om een goede hygiëne aan te houden.