Breadcrumbs

Tips tegen bacteriën op school na de vakantie

Een nieuwe leerkracht, nieuwe vrienden, nieuwe leerstof – het begin van een nieuw schooljaar zit vol nieuwe mogelijkheden. Helaas bestaat ook het risico dat uw kinderen na de zomervakantie besmet raken met bacteriën. Lees hier enkele tips om uw kinderen dit schooljaar te helpen beschermen.

1. Vaccins

Kinderen krijgen verschillende inentingen afhankelijk van hun leeftijd. Hoewel het niet verplicht is, wordt het sterk aanbevolen ervoor te zorgen dat uw kinderen gevaccineerd worden, zodat ze beschermd zijn tegen ziektes.

2. Controle bij de huisarts

Voor de start van het schooljaar is het belangrijk een bezoekje bij uw huisarts te plannen. Op die manier heeft u zekerheid over de gezondheid van uw kind.

3. Handen wassen

De handen van kinderen komen soms op plaatsen waar veel bacteriën aanwezig zijn. Dit betekent dat er risico bestaat dat bacteriën via de handen van het ene kind aan het andere worden overgedragen. Dit is een van de meest voorkomende manieren waarop kinderen besmet raken met bacteriën. Spoor uw kinderen daarom aan hun handen regelmatig te wassen, vooral nadat zij spullen uit het klaslokaal gebruikt hebben die door veel kinderen worden gedeeld, zoals computers of slijpers. Leerkrachten zouden indien mogelijk altijd handzeep moeten voorzien om het handen wassen makkelijker te maken. De Dettol® No Touch Automatische Zeepdispenser is ideaal voor een klaslokaal vol kinderen met plakkerige handen.

4. Omgaan met bacteriën

Leer uw kinderen om hun hand voor hun mond te houden tijdens het hoesten en om te niezen in een zakdoekje of hun ellenboog. Papieren zakdoekjes moeten zij meteen na gebruik weggooien. Herinner ze eraan regelmatig hun handen te wassen met Dettol® Touch of Foam of een andere antibacteriële handzeep.

5. Gezond blijven

Een evenwichtig eetpatroon en voldoende slaap zijn essentieel voor het immuunsysteem van uw kinderen. Geef ze een gezond lunchpakket en gezonde snacks mee naar school. Maak het makkelijker voor uw kinderen om ‘s avonds in te slaap te vallen, door ze het laatste uur voordat zij naar bed gaan iets rustigs te laten doen, zoals lezen.

Volg deze enkele tips en help uw kinderen zo gezond en gelukkig te houden tijdens het nieuwe schooljaar!