Breadcrumbs

Een gezonde huid

De mysteries van het grootste orgaan

De huid is het grootste orgaan van de mens. Ze bedekt het hele lichaam en houdt ongeveer 20% van uw lichaamsvocht vast. Uw huid bevat veel lipiden en proteïnen om gezond en gehydrateerd te blijven. Ook heeft de huid belangrijke beschermende functies, zoals beschermen tegen infecties en helpen uw temperatuur te regelen. Zorg dus goed voor uw huid, de huid doet meer dan u denkt!

Vaak beschouwen we het als vanzelfsprekend, maar onze huid heeft vier gezondheidsbeschermende functies, die ons helpen gezond te blijven en ons zelfs beschermen tegen gevaar.

1. Bescherming

Uw huid is de eerste verdedigingslinie tegen de buitenwereld en fungeert als een beschermende laag voor het lichaam. De huid is een effectieve ‘natuurlijke filter’ tegen infecties en schadelijke, ongewenste bacteriën

2. Temperatuurregulering

Uw huid is van vitaal belang om uw lichaam op de optimale temperatuur van 37 °C Wanneer u het warm Wanneer u het warm hebt, verwijden de bloedvaten onder de huid zich en uw lichaam transpireert om uw temperatuur te verlagen. Wanneer u het koud hebt, trekken de bloedvaten onder de huid samen om de bloedtoevoer te verminderen zodat uw kerntemperatuur op peil blijft door verminderd warmteverlies.

3. Defensiemechanisme

De huid werkt samen met uw immuunsysteem en kan ziekteverwekkers herkennen om de natuurlijke afweer van het lichaam in gang te zetten.

4. Tastzin

De huid is bedekt met miljoenen zeer gevoelige zenuwuiteinden die het mogelijk maken dat u hitte, warmte en kou voelt. Hierdoor kunt u voelen wat er op en tegen Deze zenuwuiteinden zenden boodschappen naar uw hersenen om Deze zenuwuiteinden zenden boodschappen naar uw hersenen om het lichaam tegen gevaar te beschermen en op die manier voelt u letterlijk wat u tegenkomt in de wereld.

Hoe kan Dettol helpen uw huid gezond te houden?

Hand- en persoonlijke hygiëne spelen een cruciale rol in het voorkomen van verspreiding van ziekten en infecties. Slechte persoonlijke hygiëne kan leiden tot infecties, huidklachten, nare luchtjes en bacteriële of andere huidinfecties.

De huid is onze eerste verdedigingslinie tegen de buitenwereld. Door de huid schoon en gehydrateerd te houden blijft de barrièrefunctie intact en verbetert de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid.

Elke dag komen uw handen in contact met mogelijk schadelijke virussen en bacteriën, bijvoorbeeld door toiletbezoek of gewoon door het aanraken van de oppervlakken om u heen. Daarom is handhygiëne bijzonder belangrijk, omdat besmette handen en een gebrek aan goede handhygiëne sterk bijdragen aan bij de verspreiding van besmettelijke ziekten.
Dettol heeft een breed aanbod van huidsverzorgende producten, voor de handen en voor het lichaam, voor de hydratatie van de huid tot producten om u de hele dag fris te laten voelen, en tegelijkertijd om de verspreiding van bacterieën tegen te Op de pagina ‘Onze producten’ ziet u het volledige productaanbod en vindt u Op de pagina ‘Onze producten’ ziet u het volledige productaanbod en vindt u het product dat bij u past.