Breadcrumbs

Handen wassen: waarom is het van belang?

Uw handen hygiënisch houden is een van de efficiëntste manieren om de verspreiding van bacteriën tegen te gaan en daarmee ziektes te voorkomen. Door onderstaand stukje te lezen, leert u waarom het belangrijk is uw handen regelmatig te wassen.

  • Bacteriën vinden we overal terug; op logische plaatsen zoals de badkamer, maar ook op plekken waar we het misschien niet zouden verwachten. Kinderen raken vaak besmet met bacteriën via de deurklink, of wanneer zij gebruik maken van gedeelde ruimtes op school, zoals de leeshoek of het computerlokaal.
  • Bacteriën zijn sterk. Volgens het Amerikaanse Centrum voor Ziektepreventie en –bestrijding, kunnen bacteriën op elk oppervlak dat u aanraakt meer dan twee uur blijven leven.
  • Bacteriën verspreiden zich gemakkelijk. Kinderen raken vaak besmet met bacteriën door speelgoed of eten te delen, of via bijvoorbeeld deurklinken en kranen, die ook door veel anderen worden aangeraakt.
  • Bij het niezen worden duizenden kleine druppeltjes vol bacteriën in de lucht verspreid. Leer kinderen in hun elleboog of in een zakdoekje niezen en niet in hun handen. Kinderen raken ook vaak met hun handen hun gezicht aan, nadat hun handen in contact zijn geweest met bacteriën van speelgoed of eten.

Volgens het Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding is het wassen van uw handen de effectiefste manier om de verspreiding van ziektes wereldwijd tegen te gaan. Leer uw kinderen waarom het belangrijk is dat zij hun handen wassen en help zo mee uw gezin gezond te houden.