Breadcrumbs

De hond voorbereiden op de baby: schoonmaakmiddelen

Voor hondenbezitters die een baby op komst hebben, kan het spannend zijn om de nieuwe baby voor te stellen aan de hond. Let dus op de volgende punten en zorg met de juiste schoonmaakmiddelen dat het huis er klaar voor is om zowel de hond als de baby een schone en veilige omgeving te bieden!

Stap 1: Commando’s

Om te beginnen met de voorbereidingen, zorgt u dat de hond alle commando’s heeft geleerd zodat het niet per ongeluk de baby iets aandoet. De hond leren om niet te springen terwijl u de baby in uw handen heeft en op commando te liggen of te zitten, zijn essentiële vaardigheden. Probeer dit te oefenen met een pop of een ander object in uw armen dat lijkt op een baby. Houd genoeg snoepjes bij de hand om uw hond te belonen als deze doet wat er gevraagd wordt.

Stap 2: Voorbereiden op geuren en schoonmaakmiddelen

Als u weet welke lotions of crèmes u zal gebruiken, smeer deze dan zelf op uw handen zodat uw hond alvast vertrouwd kan raken met de geuren. Schoonmaakmiddelen kunnen hier ook bij helpen. Hetzelfde geldt als u bijvoorbeeld van plan bent om Dettol® Allesreiniger Spray Power & Fresh te gaan gebruiken. Probeer het even uit voordat de baby er is, en zorg dat uw hond rondsnuffelt en gewend raakt aan de geur. Zo kunt u ook een kledingstuk of het vloerkleed voorzichtig inspuiten, en het naast of op het bed van de hond te leggen. Dit helpt zodat ze vertrouwd raken met de nieuwe geur.