Breadcrumbs

Kennismaking hond, baby en schoonmaakmiddel

Voor velen van ons zijn huisdieren net als kinderen. We hebben ze al sinds ze puppy’s zijn, ze zijn de enigen die zoveel aandacht krijgen én worden ook verwend in huis… tot de komst van een nieuwe baby. Maakt deze gebeurtenis uw hond een beetje jaloers? Dit hoeft zeker niet het geval te zijn.

Wanneer het gaat om de eerste kennismaking tussen hond en baby, gaat het vooral over het creëren van een positieve associatie. Dat betekent dat uw hond vanaf het begin goede gevoelens moet koppelen aan de aanwezigheid van uw baby. Lees even deze tips om er zeker van te zijn dat de kennismaking van de hond met de baby en vice versa zo soepel mogelijk verloopt.

1. Laat je hond de baby ontmoeten op een moment dat ze allebei kalm en rustig zijn. Er moet geen reden tot nervositeit bij beide partijen.

2. Houd de eerste interacties kort en bondig. Laat uw hond zijn nieuw vriendje een paar seconden besnuffelen. Onderbreek dit dan en beloon hem vervolgens voor het vertonen van het goede gedrag door middel van een ​​traktatie.

3. Voorkom dat uw hond uw baby likt. Ook al wil de hond graag zijn affectie tonen voor de baby, kan dit ook een manier zijn om schadelijke kiemen over te brengen naar de baby. Het is zeer belangrijk om dit in de gaten te houden omdat het immuunsysteem van uw baby nog in ontwikkeling is en ze meer vatbaar zijn voor ziektes. Houd steeds schoonmaakmiddel bij de hand.

4. Was uw handen grondig met zeep voorafgaand aan de behandeling van de baby, in het geval dat u contact met de hond heeft gemaakt. Een betrouwbare handzeep is het Dettol® No-Touch systeem dat 99,9% van de bacteriën doodt in 60 seconden.

5. Houd een oogje in het zeil voor uw baby's speelgoed. Zorg ervoor dat u uw hond het ‘niet doen’-commando aanleert en hij het begrijpt, in het geval dat ze het speelgoed in de muil nemen. Schoonmaakmiddel komt hier altijd van pas. Een uitstekende optie is de Dettol® Reinigingsdoekjes met krasvrije schuurvezels. U veegt eerst het vuil van het speelgoed met de doekjes, vervolgens spoelt u het grondig af met water en droogt het dan af voordat uw baby het speelgoed terug krijgt. Houd rekening met deze tips om een ​​goede relatie zo veilig (en schoon) mogelijk te maken tussen uw baby en hond.