Breadcrumbs

Maak uw kat ‘baby-proof’ en zorg voor een band met uw baby

Voor aanstaande moeders die ook de gelukkige eigenaar zijn van een kat, kan de komst van een kleine een stressvolle periode zijn. Katten staan er niet bepaald om bekend dat ze zeer vriendelijk zijn tegen pasgeborenen. Maar met de juiste voorbereidingen kunnen uw kat en baby toch goed en veilig met elkaar overweg. In dit artikel bespreken we drie belangrijke stappen die helpen de kattenplekjes binnen het huis baby-proof te krijgen.

Stap 1: Kattenbak
Afhankelijk van de huidige plaats, kan het zijn dat u de kattenbak moet verplaatsen. Er is een kleine kans dat uw kat een ziekte (toxoplasmose) kan overbrengen. Zorg daarom dat u altijd handschoenen draagt wanneer u de kattenbak verschoont. Verplaats de kattenbak naar een plek waar het altijd buiten bereik is van de baby. Maak ook het omringende gebied schoon met de allesreiniger van Dettol®.

Stap 2: Bereid uw kat voor op een verandering
Het is niet ongewoon voor katten om bang en oncomfortabel te worden bij grote en plotse veranderingen. Er bestaan dus juiste en verkeerde manieren om veranderingen teweeg te brengen tijdens de voorbereidingen voor de baby. Als u de babykamer wilt inrichten op een plek waar de kat vaak te vinden is, is het belangrijk om stap voor stap de wijzigingen door te voeren. Verander dus niet in één keer de ganse kamer. Te snel willen gaan kan ervoor zorgen dat uw kat van streek raakt, dus begin er tijdig mee!

Stap 3: Laat uw kat zich thuis voelen
Wanneer u een aantal veranderingen hebt doorgevoerd binnen het huis, herintroduceer uw kat dan in de ruimte door er met hem/haar te spelen. Op deze manier zal uw kat positieve gevoelens associëren met de nieuwe omgeving. Ze zullen de ruimte ook ervaren als comfortabel in plaats van ellendig, wat erg belangrijk is voor de veiligheid van uw baby.