Breadcrumbs

Tips voor jonge moeders

Tips voor jonge moeders: het huis schoon en vlekkeloos houden

Met een baby die nog zo jong en kwetsbaar is, is het belangrijk om uw huis zo veilig en schoon mogelijk te houden. Met zoveel dingen om het hoofd, kan dit soms wat te veel gevraagd zijn. Dit zijn enkele tips voor jonge moeders om hun huis in geen tijd schoon te maken:

 

 • Maak een planning
  • Zorg dat u weet wat er nog gedaan moet worden om tijdens de week op schema te blijven. Als zondag uw rustdag is (of wat daar op gelijkt), neem dan even tijd om uw planning voor de week uit te stippelen. Hou u zo goed mogelijk aan uw schema, maar geen stress als u wat achterop geraakt. Dit betekent meestal dat u waardevolle tijd hebt besteed om voor uw kleintje te zorgen.
 • Hou netheid binnen bereik
  • U komt er snel achter welke plaatsen het vaakst moeten worden opgeruimd. Hou de poetsmiddelen waarvan u weet dat u ze vaak nodig hebt binnen bereik, zodat u terloops die punten op uw takenlijst kunt afvinken als u enkele seconden extra hebt of wanneer het gewoon het goede moment is om eraan te beginnen. Zo kunt u een zakje Dettol Reinigingsdoekjes Citroen voorzien in de buurt waar u luiers ververst of waar uw baby met zijn speelgoed speelt (en het achterlaat). Op deze manier bent u altijd gewapend tegen vuil. Snel even afvegen en dan spoelen en het speelgoed is weer klaar om mee verder te spelen.
 • Werk samen
  • Delegeer taken voor meer efficiëntie. Er zal altijd een hoop te doen zijn vanaf de geboorte van uw baby. Maak uw het leven gemakkelijker door regelmatig klussen aan uw wederhelft uit te besteden. Zorg er minstens voor dat u op een bepaald moment van de dag even rustig kunt ademhalen!
 • Werk in team
  • Sommige baby's willen de hele dag dicht bij mama zijn om zich op hun gemak te voelen. Als u iets moet doen waarbij u uw baby in een draagzak kunt meedragen, bijvoorbeeld als uw baby van het geluid van de stofzuiger houdt, geef hem of haar dan een ritje. U vormt samen een fantastisch team, al doet er één van u een dutje.