Breadcrumbs

Van allesreiniger tot zeepdispenser: babyvoorbereiding

Zoveel te doen maar zo weinig tijd… in de eerste periode nadat je je baby voor het eerst mee naar huis neemt, ben je zo druk dat vee dingen erbij in kunnen schieten. Wat betreft schoonmaken is het niet heel realistisch als je er vanuit gaat dat je elke dag het huis bijhoudt. Probeer toch de badkamer, keuken en natuurlijk de babykamer een beetje bij te houden!

 

  • Badkamer
    • Uiteraard mag het logisch heten dat hier een bron van vuil kan zijn en vooral met een klein baby’tje in huis wil je geen risico nemen als het aankomt op hygiëne. Met de Dettol badkamerreiniger hoef je je hier geen zorgen meer over te maken.
  • Keuken
    • Een goede hygiëne in de keuken is belangrijk omdat je hier met voedingswaren bezig bent. Een goede voorbereiding bestaat uit zachte handzeep met een antibacteriële werking in een dispenser en je maakt elk oppervlak snel en gemakkelijk schoon met vloeibare allesreiniger.
  • Babykamer
    • Natuurlijk is de babykamer de ruimte in huis die je zo schoon mogelijk wilt houden. Of je baby nu bij jullie op de kamer slaapt of een eigen kamer heeft: deze ruimte moet goed schoon zijn. Als je baby wat groter wordt en meer met speelgoed gaat spelen, zullen de knuffels en poppen overal door het huis gesleept worden. Zorg er dus voor dat de gangen en de vloeren ook schoon zijn, en maak het speelgoed schoon met hygiënische schoonmaakdoekjes voordat je het weer in de kinderkamer legt.

 

Maak je niet teveel zorgen over de hygiëne in je huis. Als je krap in de tijd zit, focus je je gewoon op de belangrijkste plekken. Je weet zelf het beste waar je baby het meeste is, en die ruimten houd je schoon!