Breadcrumbs

Zo Maakt U een Autostoeltje Schoon

Toen u zich voorstelde wat het ouderschap allemaal zou inhouden, had u vast niet aan ‘leren hoe een autostoeltje moet worden schoongemaakt’ gedacht. Geen zorgen – dit klusje hoeft u niet vaak te doen en het is vrij eenvoudig. U doet er goed aan de (online) handleiding te checken voor meer informatie over uw specifieke autostoel, maar in de tussentijd zijn hier wat simpele tips om mee te beginnen.

  • Verwijder de hoes. Deze plastic hoes is vaak nat en plakkerig. Was met water en zeep zodat u bij alle hoeken en gaten kunt. Doe het niet in de wasmachine of droger maar laat het liggend opdrogen. Ga er dan nog een keer overheen met Dettol Hygiënische Schoonmaak Doekjes.
  • Neem vervolgens de baby’s autogordels onder handen. De gordels kunnen meestal volledig van de stoel verwijderd worden, maar zorg ervoor dat u weet hoe het er weer correct in gezet moet worden. Spoel de gordel af om het afval te verwijderen maar gebruik geen zeep. Als het eenmaal droog is, test dan of elke gordel hoorbaar vastklikt en plaats het terug in het stoeltje. Als u de riemen niet durft te verwijderen zodat u grondig schoon kunt maken, gebruik dan Dettol Hygiënische Schoonmaak Doekjes of Vloeibare Allesreiniger Power & Fresh om de riemen schoon te krijgen.
  • Als uw baby een ernstig luierongelukje heeft gehad in de autostoel zult u waarschijnlijk meer moeten doen dan het bovengenoemde. Haal het autostoeltje uit de auto (voor het geval u dat nog niet had gedaan) en verwijder zoveel mogelijk onderdelen waarvan u weet dat u die er later weer op kunt zetten. Schrob alle plastic onderdelen en maak de bekleding schoon volgens het gebruiksvoorschrift. Reinig het zo goed mogelijk en laat het buiten drogen, wellicht in de zon, waardoor het op een natuurlijke wijze kan bleken. Check of de stoel van de auto zelf ongedeerd is en maak die anders ook schoon. Als u het niet gelijk doet, zult u nog weken opzien tegen een autoritje.

Nu u meer weet over hoe u uw baby’s autostoeltje schoonmaakt bent u klaar voor ongelukjes, wagenziekte en ander ongemak. Maar met een beetje geluk hoeft u het autostoeltje alleen netjes en schoon te houden tot uw baby eruit groeit.