Breadcrumbs

Zo Maakt U een Kinderwagen Schoon

De kinderwagen nemen we haast overal mee naartoe, dus is het best mogelijk dat we heel wat ziektekiemen oppikken. Volg onze tips en ontdek hoe u een kinderwagen het beste reinigt, zodat u met een gerust hart samen met uw kind op stap kan gaan. Gemorste drankjes, kruimels of plasongelukjes zijn allemaal zaken waar de kinderwagen mee te maken krijgt, dus moeten we zorgen dat we altijd goed voorbereid zijn.

  • Lees de handleiding, of bezoek de website van de fabrikant waar u wellicht ook de gebruiksvoorschriften kan terugvinden. Hierin staat waarschijnlijk ook hoe u bepaalde onderdelen kunt verwijderen zodat u de kinderwagen beter kunt reinigen.
  • Om los vuil en kruimels te verwijderen beschikt uw stofzuiger over een opzetstuk die de nauwe spleetjes kunnen bereiken.
  • Gebruik water en een milde zeep om het stoffen gedeelte van de kinderwagen goed schoon te maken. Als uw kinderwagen een verwijderbare hoes heeft, spoel het dan af of laat het weken in koud water en schrob alle vlekken eruit.
  • Wanneer het droog is, kan u de Dettol® reinigingsdoekjes gebruiken om de harde onderdelen schoon te maken. De vloeibare Allesreiniger Power & Fresh kan u ook gebruiken indien u veel verschillende onderdelen wenst te behandelen, zoals de handvaten en de wielen. Als uw kinderwagen banden heeft kan u ze ook wat oppompen en wat extra smeermiddel gebruiken zodat ze weer soepel bewegen.
  • Bewaar uw kinderwagen op een koele, droge plek zodat hij niet roestig, muf of aangetast wordt door schimmel.

Nu u meer weet over het schoonmaken van een kinderwagen kunt u die van u nog jaren met plezier gebruiken.

Zorg ervoor dat u geïnformeerd blijft wat het schoonmaken van kinderwagens betreft, zodat u steeds veilig onderweg bent.