Breadcrumbs

Matras van uw baby schoonmaken: zo doet u dat

Uw kapoen besteedt heel veel tijd aan slapen dus is zijn slaapomgeving erg belangrijk. We informeren u hier over hoe u een matras van een ledikant schoonmaakt. Houd uw kindje op die manier gezond, ook tijdens de slaap, met tips om uw baby’s matras grondig en veilig schoon te maken.

  • De matrashoes en ander beddengoed kan u simpelweg verwijderen en met wasmiddel in de wasmachine wassen.
  • Op het matras of de website van de fabrikant kan u de wasvoorschriften terugvinden. Op deze manier weet u of u heet of koud water nodig heeft, en of u al dan niet een mild wasmiddel moet gebruiken.
  • Stofzuig het matras om stof en vuil te verwijderen. Vergeet daarbij niet de zijkanten, onderkant en groeven. Gebruik een opzetstuk voor een nog grondigere schoonmaak.
  • Schrob het hele matras met warm water en een mild wasmiddel. Veeg het wasmiddel goed van het matras zodat er geen zeeprestjes achterblijven.
  • Besproei het matras met reinigende spray, ook om overgebleven geurtjes te verdrijven.
  • Laat nu het matras helemaal drogen. U kan droge handdoeken in het matras drukken om vocht te absorberen, en het laten drogen in de zon. Zorg er zeker voor dat het matras helemaal droog is voordat u het terugplaatst in het ledikant!

Maak uw baby’s bedje op met een fris en passend beddengoed. Verwijder extra dekens of knuffels voordat u uw baby naar bed brengt. Nu u weet hoe u het matras moet schoonmaken kunnen zowel u als uw baby lekker slapen!